Använder du Instagram och skrollar dig fram, bild för bild, utan någon mål? Då tycker jag att du använder plattformen helt fel. Följ några av Sveriges kanske bästa investerare och få smarta råd om aktiemarknaden istället.

Instagram huserar några riktiga pärlor till investerare som kan hjälpa dig att få ut det lilla extra från ditt sparande och aktieinvesteringen. Bland annat hittar vi otroligt populära 100miljonersmannen på det sociala nätverk.

Som vanligt är det alltid på sin plats att ge en liten varning så här i förväg. Ta alltid (ALLTID!) tips och råd om investeringar med en nypa salt. Ta inte deras ord som en sanning, utan läsa vidare och hämta alltid extra kunskap från andra källor. Tänk på att många konton har Instagram som en extra inkomstkälla genom affiliatelänkar.

Och med det sagt – här under är tio bra Instagram-konton med fokus på att spara och investera pengar. Lyckat till!

Lästips: 10 bästa böckerna om pengar och att investera i aktier (2022)

Foto: micheile dot com, Unsplash

De 3 bästa investerarkontona på Instagram idag

1. 100miljonersmannen

Det kanske populäraste investment- och aktiekontot på Instagram är 100miljonersmannen. Kontot har fler än 1 000 inlägg och är med 219 000+ följare ett otroligt omtyckt konto idag. Här får du mängder av råd och tips kring investering i aktier. Du kan också delta i diskussioner och så klart följa kontoägarens väg mot ekonomisk frihet och framgång.

Se allt från 100miljonersmannen på Instagram här

2. Framtidsgurun

Instagram-kontot Framtidsgurun drivs av den aktievana spargurun Sandra. Hon har mer än tio års erfarenhet av börsen och har många lättlästa inlägg för dig som vill ha tips och råd. Sandra riktar sig inte bara till dig som är nybörjare, utan har en hel del råd som även passar för de lite mer avancerade och kunniga investerarna där ute.

Se allt från Framtidsgurun på Instagram här

3. mohammedsvagtillmiljonen

Det här kontot drivs av Mohammed Salih som är grundaren bakom Fundler-appen. Han är sparekonom med flera strängar på sin lyra. Bland annat driver han en podcast och grundande projektet Börsen för alla. Mohammed har bland annat samarbetat med Carl-Henrik Söderberg i sina ekonomiska projekt och har idag cirka 83 tusen följare på Instagram.

Se allt från mohammedsvagtillmiljonen på Instagram här

Resten av topplistan just nu

4. En krona om dagen

Se all från En krona om dagen på Instagram här

5. Sparmakarna

Se allt från Sparmakarna på Instagram här

6. Investmentcouple

Se allt från Investmentcouple på Instagram här

7. Ekonomentips

Se allt från Ekonomentips här

8. Fröken Investera

Se allt från Fröken Investera här

9. Kapitalmamman

Se allt från Kapitalmamman här

10. Spargurun

Se allt från Spargurun på Instagram här

FAQ

Kan jag lita på alla Instagram-konton som pratar om pengar och aktier?

Du ska aldrig ta andras råd om aktier, fonder, investeringar och generella pengaråd som sanningar. Undersök vad som gäller för just dig och hur du investerar dina pengar på bästa sätt. Ta del av flera källor och samla kunskap så att du på bästa sätt kan avgöra hur olika råd från internet hjälper din egen agenda och bara andra.

Många Instagram-konton har affiliatelänkar – varför?

Affiliatelänkar innebär att om du klickar på en länk och köper någon, exempelvis en vara eller tjänst, så får den som skapade länken betalt. Väldigt många Instagram-konton använder plattformen för att sprida just sina affiliatelänkar som en extra inkomstkälla. Det är enkelt att göra själv med rätt kunskap och lite ledig tid.

Ett Instagram-konto säger att jag ska investera i aktier från X och Y. Ska jag göra det?

Ja och nej. Huruvida du väljer att följa rådet är så klart helt upp till dig. Tänk på att det kan finnas en dold agenda bakom rådet och läs gärna på ordentligt från andra källor innan du öppnar plånboken. Varför vill kontot att du ska investera i just den eller de aktierna? Vad har de att vinna på din investering? Vad säger andra investerare?

Lästips: 5 steg för en sundare ekonomi i vardagen

Observera
Informationen på den här sidan är skriven efter bästa förmåga och kunskap med flera bidragande källor. Vi förbehåller oss rätten till att göra justeringar om något har blivit fel. Konsultera alltid flera källor innan du tar ekonomiska beslut och kontakta oss gärna om du hittar felaktigheter i texten.