Vägledning & råd om ekonomi

På den här sajten så vill vi vara så korrekta, uppriktiga och säkra som möjligt i våra tips och råd. Samtidigt är vi bara människor och ibland kan det bli fel. Därför vill vi tydligt markera att du alltid ska dubbelkolla alla råd du hittar på internet. Både våra och andras.

För att göra det lite enklare i sökandet efter säkra källor så har vi samlat några praktiska länkar till konsumentrådgivande instanser, banker och andra sajter som hjälper dig till ekonomisk frihet (eller åtminstone mer och bättre kunskap).

Här är våra tips och snabblänkar till viktiga och läsvärda avsnitt på respektive sajt. Har du tips på egna, säkra källor till information om ekonomi och finanser? Tipsa oss så lägger vi till här i listan.

Hallå Konsument!

Hallå Konsument! är det första steget på din resa till kunskap och vägledning. Sajten drivs av Konsumentverket och ger dig ovärderlig information på ett mycket lättläst och förståligt sätt. Sajten är pedagogiskt skriven med lätta ord och tydliga hänvisningar om du vill läsa mer. Har du funderingar om ekonomi eller konsumentköp? Börja här!

Konsumenternas

Konsumenternas är en webbsajt som hjälper dig med frågor om bank och finans och pensioner. Sajten är ett samarbete mellan Konsumenternas Bank- och finansbyrå och Konsumenternas Försäkringsbyrå. Innehållet är lite tyngre än på Hallå Konsument! men samtidigt läsvärt och praktisk för alla konsumenter.

Finansinspektionen

Finansinspektionen är en statlig myndighet som övervakar finansmarknaden. De analyserar risker, ser till att bankerna håller sig inom de regler som gäller och ser till att konsumenterna har en stark ställning på marknaden. Med hjälp av Finansinspektionen så har vi ett starkt konsumentskydd och deras sajt är en utmärkt källa till information om vad som gäller just idag.